София 20 °C София 20°C - предимно облачно Велико Търново 17 °C Велико Търново 17°C - умерен дъжд Пловдив 22 °C Пловдив 22°C - облачно Варна 14 °C Варна 14°C - слаб дъжд Бургас 17 °C Бургас 17°C - умерен дъжд

Републиканци за България: Европа трябва да поднови активната политика в Близкия изток

Международната общност трябва да е проактивна

Замразяването на Близкоизточния мирен процес в последните години, както  и неглижирането му от страна на международната общност, поради другите  проблеми и приоритети са част от причините, които доведоха до сегашната  радикализация и последваща ескалация в региона. Вътрешнополитическата  обстановка в Израел не допринесе за предотвратяване на нарастващото напрежение напоследък. Различните нива на конфликта само усложняват ситуацията. Това се посочва в позиция на Републиканци за България.

"В същото време „Хамас” цели ескалиране на конфликта за подобряване на собствените си позиции сред палестинската общност, за да се утвърди като алтернатива на официалната палестинска администрация в Рамала. Неслучайно ЕС е обявил „Хамас” за терористична организация.

Международната общност трябва да е проактивна в търсенето на примирие и уреждане на конфликта. Продължаването на военните действия биха създали  последици, които ще излязат от пределите на региона.

Необходимо е ключови фактори като Европа и Америка да се върнат към активна дипломация в израелско-палестинския конфликт.

Споразуменията, подписани от Израел с ОАЕ и Бахрейн промениха до голяма  степен схващането, че разрешаването на израелско-палестинския конфликт е  задължително условие за признаването на Израел от страните от Персийския  залив. Всичко това заплашва процеса на преструктуриране в Близкия Изток. Призоваваме за повече внимание и активна дипломация.", допълват от партията.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!