София 34 °C
Велико Търново 35 °C
Пловдив 37 °C
Варна 30 °C
Бургас 30 °C
Начало Новини Предавания На живо

Росен Миленов: 20 милиона в сметките на олигарси само за 1 седмица

Бившият служител на ДАНС коментира шпионския скандал и протестите

Росен Миленов: 20 милиона в сметките на олигарси само за 1 седмица

Бившият служител на ДАНС коментира шпионския скандал и протестите

8 месецаПолитика 282 Боряна Райчева


Росен Миленов, бивш служител на ДАНС и ГДБОП беше в предаването “Делници“ по Евроком с коментар относно шпионския скандал и протестите “за“ и „против“ кандидатурата на Иван Гешев за гл. прокурор.
Според него протестът срещу Гешев е контролирано мероприятие за източване на средства. Целта е да се обезсърчат хората да излизат на подобни акции.
“Който държи местната власт, държи цялата власт“,твърди Миленов. Според него Борисов е спрял контрабандата , за да може да се краде от обществените поръчки. По негови думи 2-3 милиарда отиват в джобовете на политическия контингент. Миленов поддържа позицията си срещу Гешев, защото по думите му е против престъпления извършвани от висши държавни органи. Той е на мнение, че трябва да има национални референдуми за преразпределения на публични средства. Единственият начин да се промени животът на гражданите според Миленов е, ако всеки участва. Досега от СРС Младенов знае, че олигарси са откривали 20 милиона в сметките си само за 1 седмица. Според него да изразяваш нагласите си е конституционно право. Затова борбата за справяне с скорупцията е чрез референдуми и протести, убеден е бившият служител на ДАНС.