София -6 °C
Велико Търново -8 °C
Пловдив -2 °C
Варна -5 °C
Бургас -4 °C
Начало Новини Предавания На живо

Росен Плевнелиев: Поставям оценка 5 на справянето с кризата у нас

Според бившия държавен глава не отива на един президент да се отмята от думата си
3 мПолитика 1234 Златина Петкова

“Бих сложил оценка 5 за начина, по който българското правителство се справи с кризата, причинена от коронавируса”, това заяви пред bTV президентът Росен Плевнелиев, заемал поста в периода 2012-2017 година.

Плевнелиев допълни, че тази буря, която предстои, ще реши всичко. По думите му, тя ще даде отговор  дали България ще влезе в еврозоната, или не, дали Радев ще има втори мандат и дали Борисов ще нов мандат.

“Ще видим тежък сблъсък в България. Едно нещо е повече от ясно - от една страна е хубаво да има консултации, но това са първите  от 4 години. Президентът не си отвори вратите за никой и за нищо. На един държавен глава не му отива да каже нещо и след това да се отметне. Когато Радев посочи дата 28 март - шефът на неговия стратегически съвет я отмени, агентът на ДС под прякор "Майстора" постави под съмнение датата на изборите", каза  още Плевнелиев.

Бившият президент посочи още, че  той като държавен глава винаги е правел консултации. “Дори за Волен Сидеров, вратата не е била затваряна. Ние сме в непредсказуема среда, не можем да кажем как ще се развие вирусът през март. Но от друга гледна точка като че ли е повече от ясно с оглед на това, че идват повече ваксини, с оглед на машинното гласуване. Струва ми се, че може да се избере една средна дата - между март и май, може би април", посочи още Плевнелиев.
Снимка: Булфото