София 19 °C София 19°C - предимно облачно Велико Търново 22 °C Велико Търново 22°C - облачно Пловдив 21 °C Пловдив 21°C - разкъсана облачност Варна 18 °C Варна 18°C - предимно облачно Бургас 19 °C Бургас 19°C - предимно облачно

Служебният кабинет определя вицепремиер, координатор в подготовката на изборите

Предстои и промяна състава на представителите в Националния съвет за тристранно сътрудничество

Решение за подготовката и провеждането на изборите на 14 ноември ще приеме служебното правителството на редовното си заседание днес.

Решението ще определи вицепремиерът, който ще координира работата на министрите и областните управители, имащи законови отговорности в подготовката на гласуването.

В предходния състав на служебния кабинет тази функция бе възложена на вицепремиера по обществения ред и сигурността Бойко Рашков.

Днес още ще се направят промени в състава на представителите на правителството в Националния съвет за тристранно сътрудничество. Промяната идва заради отеглянето на Асен Василев от настоящия кабинет, а в предходния участва в работата на съвета.

Служебните министри ще дадат съгласие за откриване на консулство на Черна гора в Пловдив. Почетен консул ще бъде български гражданин – Андон Тушев.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!