Начало Новини Предавания На живо

Старт по същество на делото срещу Митьо Очите

Съдът отказа да върне обвиненията за събиране на нови доказателства

Старт по същество на делото срещу Митьо Очите

Съдът отказа да върне обвиненията за събиране на нови доказателства

1 мПравосъдие 1485 Златина Петкова


Делото срещу Димитър Желязков, по известен като Митьо Очите, и още дванадесет други души, обвинени, че са участвали в организирана престъпна група за разпространение на наркотици, извършване на палежи и изнудвания, стартира днес по същество в Специализирания наказателен съд.

Стартът беше определен за януари, след продължило 8 часа разпоредително заседание, провело се на 18 декември. Заради коронавируса обаче нова нямаше как това да се случи и затова началото е днес.

Освен това, съдът отхвърли възражението на защитата, че обвинителният акт не отговаря на изискванията и следва делото да се върне на прокуратурата за събиране на нови доказателства.

Припомняме, че самият Димитър Желязко е задържан под стража.Той е обвинен за ръководене на организирана престъпна група за изнудване, принуда чрез заплахи, палежи и разпространение на наркотици. Тя е действала в периода от януари 2013 г. до 2 август 2018 г. на територията на Южното Черноморие и по специално в Бургас, Ямбол, Несебър и к.к. „Слънчев бряг“.