София 8 °C София 8°C - предимно облачно Велико Търново 11 °C Велико Търново 11°C - предимно облачно Пловдив 14 °C Пловдив 14°C - разкъсана облачност Варна 13 °C Варна 13°C - ясно небе Бургас 15 °C Бургас 15°C - предимно ясно

Томислав Дончев: Ветото на президента не е форма на качествен контрол, а политически акт

Коментар на вицепремиера
2 мЕвроком 696

Ветото от страна на президента не е форма на качествен контрол, а политически акт. Това заяви водачът на листата на в ГЕРБ в Габрово Томислав Дончев по време на дебат по БТВ.

„При персоналните ми приоритети за мен е изключително важно да продължа да служа на държавата и обществото, продължавайки политиките по модернизация в страната. Най-важно за мен е да надградим постигнатото в сферата на образованието, науката и иновациите“, заяви Дончев.

На въпрос дали ГЕРБ се е справила със законодателната част, предвид налаганите от президента Румен Радев вета, Дончев отговори:

„Ветото от страна на президента не е форма на качествен контрол, а политически акт. Не бих счел, че това е еднозначна оценка за качеството на законодателството. Той е позиционирал себе си като най-върлия политически противник на кабинета“.

„Ако ме питате дали има потенциал за повишаване на качеството на законотворческата дейност, ще отговоря с да“, каза още той.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!