София 14 °C
Велико Търново 12 °C
Пловдив 14 °C
Варна 17 °C
Бургас 16 °C
Начало Новини Предавания На живо

Трагедия: Почина жената, която беше запалена от мъжа си

Той я изчакал да заспи, след което я залял със запалителна течност

Трагедия: Почина жената, която беше запалена от мъжа си

Той я изчакал да заспи, след което я залял със запалителна течност

7 сКрими 837 Ивана Иванова


Запалената Татяна Петрова от врачанското село Три Кладенци е починала съобщи BulNews. Въпреки усилията, положени от медиците в „Пирогов“, жената е издъхнала тази сутрин. Борбата за спасяването на обгорялата е продължила около ден и половина, но изгарянията от 95% са били несъвместими с живота.

45-годишната Татяна бе запалена от мъжа си Николай Петров, който е от ромски произход. Във вторник вечерта той я изчакал да заспи, след което я залял със запалителна течност и я подпалил. Тя направила опит да загаси пламъците, като излязла в двора на къщата им, откъдето писъците ѝ огласили цялото село. Съсед на семейството видял зловещата картина и веднага се обадил в полицията. Татяна била откарана първоначално във врачанската болница. Малко по-късно е транспортирана за лечение в “Пирогов” в много тежко състояние.

Веднага след зверството Николай Петров избягал и се укрил. По следите му тръгнали полицаи, които успели да го арестуват вчера сутринта в пристройка на изоставена къща край село Три кладенци.