София 19 °C София 19°C - предимно облачно Велико Търново 22 °C Велико Търново 22°C - облачно Пловдив 21 °C Пловдив 21°C - разкъсана облачност Варна 18 °C Варна 18°C - предимно облачно Бургас 19 °C Бургас 19°C - предимно облачно

ВМРО оспорва в съда кандидатурата за вицепрезидент на Касимова-Моасе

Тя не отговаря на условието за уседналост, твърдят от партията.
2 мПолитика 486 Цветомир Андреев

ВМРО оспорва пред Върховния административен съд кандидатурата за вицепрезидент на Мария Касимова-Моасе. Според партията, водена от Красимир Каракачанов, Касимова-Моасе не отговаря на условието за уседналост, за да участва в надпреварата. Тя се кандидатира в тандем с Лозан Панов, а двамата имат подкрепата на Демократична България. 

"Повод да обърнем внимание на ВАС взехме от няколко интервюта на въпросната госпожа Касимова-Моасе, в които пред национални медии тя гордо заявява, че от 2015 г. не живее в България. И го казва с патос и без съжаление. Дори в едно от интервютата определя престоя си на годишна база в страната като „1/3“, с което автоматично признава, че не отговаря на условията за кандидат, определени от Върховния закон", поясняват от ВМРО.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!