София 11 °C
Велико Търново 12 °C
Пловдив 13 °C
Варна 16 °C
Бургас 18 °C
Начало Новини Предавания На живо

Въвежда се план за икономическа трансформация

Обществени консултации за подобрение на администрацията

Въвежда се план за икономическа трансформация

Обществени консултации за подобрение на администрацията

8 месецаИкономика 5 Боряна Райчева


Държавата работи по внедряването на  иновации в бизнеса. Това споедели заместник министър председателя Томислав Дончев в ефира на „БНТ“ тази сутрин. Електронните документи за самоличност са първата стъпка, която ще бъде предприета от догодина, част от пакета мерки в изпълнение на плана за икономическа трансформация.  Според заместник министър председателя, Томислав Дончев,  българската икономика е направила ръст в експорта.
Следващата стъпка- стандарти за провеждане на обществени консултаци. Те ще целят да осигурят участие на гражданите в процесите по вземане на решения и издаване на актове. По правило стандартите са предназначени за администрацията, която организира провеждането на различните видове консултации, но те могат да бъдат полезни и на гражданите, които ще намерят в тях основните начини за участие в консултациите. 
 
Припомняме, че преди дни бе приета Методология за провеждане на наблюдение по метода "таен клиент", която може да се използва от всички централни и териториални администрации, предоставящи административни услуги.