София 8 °C
Велико Търново 13 °C
Пловдив 9 °C
Варна 9 °C
Бургас 8 °C
Начало Новини Предавания На живо

Йотова: Отговорни сме не просто пред следващите поколения, ние губим страната си

"Хората се интересуват каква е реалната картина"

18:29 ч. 26.01.2020 г.Политика 1967

Вицепрезидентът Илияна Йотова коментира най-актуалните теми в страната по повод навършването на 3 години, откакто е на поста си.

Йотова заяви, че тези, които искаме да върнем от чужбина, няма да се задоволят с 1200 лева. Не може да се прокарва разлика и граница с хора с висше образование и останалата част от хората. И ако искаме да създадем такава политика, тя трябва да се отнася до всички хора. 

Хората се интересуват каква е реалната картина. Това е един много по-комплексен въпрос. 

Ситуацията беше много напрегната от доста време и това, че ние не говорим за тези проблеми, не означава, че ги няма. След дискусията, която се проведе в парламента, стана ясно едно. Че проблеми има на всички нива. 

България има едно много странно усещане относно това, какво всъщност е спешна мярка. Сигурна съм, че е имало експерти, които не са си мълчали. Но явно не са били чути. 

Има една много голяма верига от политики. Нещата трябва да се разглеждат в последователност. Трябва да се пази повече природата, отколкото преди 20-30 години. Дискусията у нас блести с отсъствието си, категорична е Йотова. Тя коментира още, че в България провинцията все повече се превръща в периферия. А политиците в България са отговорни не просто пред бъдещите поколения, а пред това, че България може да бъде загубена.