София 20 °C София 20°C - предимно облачно Велико Търново 17 °C Велико Търново 17°C - умерен дъжд Пловдив 22 °C Пловдив 22°C - облачно Варна 14 °C Варна 14°C - слаб дъжд Бургас 17 °C Бургас 17°C - умерен дъжд

„ЗАПЛАХА ОТ ХАМАС”: Минск обясни защо е приземен самолетът на Ryanair

Съобщението за бомбата в самолета не беше потвърдено

Минск съобщи коя организация "заплаши да взриви самолета Ryanair" по полета Атина-Вилнюс, който в резултат на това беше свален на националното летище в Минск на 23 май. Директорът на авиационния отдел на Министерството на транспорта на Беларус Артем Сикорски твърди, че писмото е подписано от "войници на Хамас".

"Ние, войниците на Хамас, настояваме Израел да прекрати огъня в ивицата Газа", заявили терористите в съобщение до Минск.

 "Искаме Европейският съюз да се откаже от подкрепата си за Израел в тази война." Самолетът беше заплашен да взриви небето над Вилнюс, твърди Сикорски.

Съобщението за бомбата в самолета не беше потвърдено. Пътниците от полета Роман Протасевич и София Сапего обаче бяха задържани на летището в Минск. Избухна международен скандал, а Беларус е заплашен от сериозни санкции.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!