София 11 °C София 11°C - ясно небе Велико Търново 10 °C Велико Търново 10°C - разкъсана облачност Пловдив 13 °C Пловдив 13°C - ясно небе Варна 10 °C Варна 10°C - ясно небе Бургас 11 °C Бургас 11°C - разкъсана облачност

Жената, която почука на ковчега на погребението си, почина

76-годишната Бела Монтоя е била приета в болница в централния град Бабахойо на 9 юни


Жената, която беше открита жива, след като почука на собствения си ковчег в Еквадор, беше обявена за мъртва за втори път.

76-годишната Бела Монтоя е била приета в болница в централния град Бабахойо на 9 юни със съмнение за инсулт и сърдечно-белодробен арест, съобщи местното здравно министерство.

Тя беше обявена за мъртва, след като не реагира.

По-късно същия ден тя беше прехвърлена в погребален дом, когато членовете на семейството започнали да чуват признаци на живот.

Смятало се, че е била в ковчега си около пет часа, когато семейството било предупредено, че тя може да е все още жива. Първоначално отворили ковчега, за да сменят дрехите й за погребението.

Синът на г-жа Монтоя, Жилберто Барбера, каза: „Ковчегът започна да издава звуци.

„Майка ми беше увита в чаршафи и удряше ковчега, а когато се приближихме, видяхме, че диша тежко. Изплаши всички ни.“

Тя беше върната обратно в болницата в Бабахойо, на 129 мили югозападно от столицата Кито, и поставена в интензивно отделение под интубация, където остана седем дни.

Министерството на здравеопазването на Еквадор съобщи в събота, че тя е починала в петък, 16 юни - цяла седмица след изписването на оригиналния й смъртен акт.