София 11 °C София 11°C - ясно небе Велико Търново 10 °C Велико Търново 10°C - разкъсана облачност Пловдив 13 °C Пловдив 13°C - ясно небе Варна 10 °C Варна 10°C - ясно небе Бургас 11 °C Бургас 11°C - разкъсана облачност

УБИЕЦ НА ГОДИНАТА (ВИДЕО)

ДЖАК ПОЛФРИЙМАН ОБВИНЯВА ЛЕВСКАРСКАТА ОБЩНОСТ. РАЗГОВОР В УЛТРАСПОРТ С ДИМИТЪР БАЙЛОВ

пропускане
8 годиниФенски статии 895 Телевизия Евроком

Австралиецът Джок Полфрийман, който беше осъден на 20 години затвор заради убийството на студента Андрей Монов в София беше сред номинираните за наградата „Човек на годината" на Българския хелзински комитет (БИК). Той трябваше да участва в надпреварата за приза като председател на Българско затворническо сдружение за реабилитация, което защитава правата на лишените от свобода и докладва на БИК за установени нарушения.

Номинацията на Док Подреман предизвика масово възмущение. След намесата на приятели на убития Андрей Монов които изразиха недоумението и огорчението си от решението на БИК, номинацията беше премахната.

В Ефира на "Нова" Те, Док Подреман, обвини лекарската общност, че заради тях и смъртните заплахи които са отправили към членовете на Хелзинки комитет, номинацията му е била смъкната. По думите му, протестите на сектор Б са били плетени.

Говорителят на националния фен клуб на Левски Димитър Байлов, заяви в ефира на Евроком, че всичките обвинения които отправя Полфрийман, са нелепи и няма доза истина в тях. Целия разговор може да чуете във видеото