петък, 20.09.24
14.8 C
София
17 C
Пловдив
16.8 C
Варна
Search Suggestions

      НС ОТСТРАНИ ВЕЛИЗАР ЕНЧЕВ

      Управляващото мнозинство в 43-то Народно събрание отстрани независимия депутат Велизар Енчев от комисията по взаимодействие с неправителствени организации и жалби на гражданите и комисията по социална и демографска политика.
      Предложението за освобождаването на Енчев дойде от съпредседателя на Патриотичния фронт Валери Симеонов. Причината е разногласието на Енчев с групата, която подкрепя правителство с премиер Бойко Борисов. Миналата седмица Енчев сам напусна парламентарната група, а по-късно Симеонов го изключи от Националния фронт за спасение на България.
      Енчев посочи, че с това предложение Валери Симеонов казва на пенсионерите, че не иска да има техен представител в комисията за гражданските организации, както и в тази по социални въпроси.
      В защита на Енчев се обяви Мая Манолова, която поиска гласуването да бъде отложено, тъй като досега независимите депутати са били членове на парламентарните комисии, а това е първият парламент, който не е дал възможност на независими депутати да бъдат членове на парламентарни комисии. Предложението й обаче беше отхвърлено.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ