вторник, 24.09.24
23.8 C
София
26 C
Пловдив
26.1 C
Варна
Search Suggestions

      Бивш бразилски президент отново е обвинен за пране на пари

      Loading the player...

      Бившият президент на Бразилия Луис Инасио Лула да Силва е с ново обвинение за пране на пари. Той е обвинен заедно с бившия министър на икономиката Антонио Палочи и бившия президент на института „Лула“ Пауло Окамото. Това съобщи „Ел Мундо“. 

      Тримата бяха обвинени в пране на поне четири милиона реала, което се равнява на близо 640 000 евро. Тази сума е дарена на Института „Лула“ от строителната компания Одербрехт в периода от  декември 2013 г. и март 2014 г. Парите произхождат от присвояване в петролната компания „Петробрас“ и според разследващите се изплаща на четири партиди под формата на дарения за Института „Лула“.

      Адвокатите на лидера на Работническата партия  подчертаха, че даренията са законни. Те са на мнение, че произхода на доходите е надеждно документиран чрез записки.

      Ако съда приеме това обвинение срещу Лула, ще е четвърти процес срещу бившия президент във Федералния съд на Парана, седалището на операция „Lava Jato“, която някога е била ръководена от бившия съдия и бивш министър по времето на Жаир Болсонаро, Сержио Моро.

      Припомняме, че бившият президент беше освободен от затвора през ноември 2019 година.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ