събота, 21.09.24
7.8 C
София
18 C
Пловдив
15.1 C
Варна
Search Suggestions

      ПОДГОТОВКА ЗА ВТОРА ВЪЛНА: Повече пари за лекарство срещу COVID и компютри за онлайн обучение

      Loading the player...

      Правителството отпуска 2.1 млн. лв. повече към бюджета за закупуването на още 250 флакона лекарство Рендисивир, което се използва за лечение срещу коронавирус. Това обяви министърът на здравеопазването Костадин Ангелов.

      До момента сме получили под формата на дарение 2737 флакона „Ремдисивир“. Използвани са 958 флакона и имаме в наличност още 1779 флакона. Към този момент нямаме проблем с наличието на това лекарство“, обяви Ангелов.

      „Лекарството „Ремдесивир“ показа ефективност при лекуването на коронавирус. Направили сме заявка за това лекарство и очакваме да го получим в срок от 10 до 20 дни. За поседната седмица сме използвали 486 флакона. Към настоящия момент имаме в наличност 1779 флакона, които биха стигнали за 3 седмици напред. В случаите, в които имаме изчерпване на медикамента в дадена област, много бързо създадохме организация за предоставянето на медикамента от съседна област“, уточни Костадин Ангелов и припомни, че с въпросния медикамент е излекуван американският президент Доналд Тръмп.

      Образователният министър Красимир Вълчев обясни, че правителството отпуска 14 млн. лв. за закупуването на 16 000 компютъра, от които 14 000 ще бъдат за ученици и 2000 за учители. Отделно ще бъдат закупени други 80 000 устройства по програми от Европейския съюз.

      Очаквайте подробности!

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ