събота, 21.09.24
7.8 C
София
18 C
Пловдив
15.1 C
Варна
Search Suggestions

      44% от учениците учат онлайн, след Коледа всички ще са на дистанционно обучение

      44% от учениците ще учат днес в електронна среда, след като по решение на областните щабове в по-големите общини към дистанционно обучение преминават и 6-и 7-и клас. Това обясни пред Нова телевизия министърът на образованието Красимир Вълчев.

      Той посочи, че 39% от учениците днес ще учат от вкъщи по решения на областните щабове, докато останалите 5% – 130 училища, са минали онлайн след негово разрешение.

      „Подходът  е горе-долу еднакъв, при седемте най-засегнати области решенията са синхронизарани”, коментира Вълчев. Около 1000 деца пък учат в електронна среда за тази учебна година, но при тях учителите не могат да преподават едновременно в училище и онлайн, но се осигурявала електронна връзка.

      В 1300 училища пък няма нито един случай на коронавирус сред учениците или учителите. Те са около 55% от цялата система, като най-често тези школа са по-малките населени места.

      Просветният министър допълни, че от МОН са предложили на областните щабове варианти за редуване, така че едни деца да се връщат и да не се застояват повече от 2-3 седмици.

      „Ще се опитаме поне до Коледа да се направят графици за учениците от 5-и до 12-и клас.”, каза Вълчев.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ