неделя, 22.09.24
17.4 C
София
21 C
Пловдив
20.8 C
Варна
Search Suggestions

      Сенатори от САЩ предупредиха за постоянна корупция и политизирано правосъдие в България

      Американски сенатори призоваха България да уважава демократичните ценности и върховенството на закона. Това пише „Свободна Европа“. 

      Длъжностните лица предупреждават, че настоящото състояние на вътрешната политика в България е „сериозно предизвикателство“ пред двустранните отношения.

      Изявлението беше разпространено в четвъртък и в него сенаторите казват, че искат да видят по-силни отношения между САЩ и България, като споменават сигурността и енергетиката.

      То е подписано от председателя на комисията по външна политика в Сената Боб Менендес (демократ от Ню Джърси) и най-старшия републиканец в комисията, Джим Риш от Айдахо.

      „С наближаването на парламентарните избори, за правителството е наложително да защити тези ценности“, категорични са двамата.

      „Тези класации подчертават колко големи са предизвикателствата пред България. Правителството и правосъдието трябва да положат усилия, за да гарантират, че законът е еднакъв за всички, не само за някои, и че медиите ще имат свободата на съобщават истината без да са заплашени от тормоз, насилие или наказание“, пишат още сенаторите.

      „И в духа на нашите дългогодишни отношения, Съединените щати трябва да подкрепят тези призиви и да помагат на България да се справи с корупцията, да възстанови независимите медии и да подкрепя върховенството на закона. Предприетите от България стъпки в тази посока само ще заздравят още повече нашите отношения“, завършва писмото.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ