понеделник, 23.09.24
13.8 C
София
19 C
Пловдив
18 C
Варна
Search Suggestions

      България разрешава износа на руски нефтопродукти, които няма как да се пласират на вътрешния пазар

      Служебният транспортен министър Христо Алексиев уточни, че България ще изнася само руски нефтопродукти, които няма как да бъдат пласирани на вътрешния пазар.

      „България забранява износа на нефтопродукти с произход руски суров петрол, с изключение на някои деривати и съпътстващи продукти, които се получават естествено от производствения цикъл на рафинерията в Бургас. И те няма как да бъдат пласирани на вътрешния пазар и точно поради това да не даваме поводи на „Лукойл“ да затворят рафинерията – затова разрешихме само тези продукти. Това е едно разумно решение. Това решение е известно на Европейската комисия, то им е пратено“, заяви Христо Алексиев.

      Служебният транспортен министър каза още, че се обмислят възможности за използването на фериботния комплекс във Варна в помощ на коридорите на солидарността с Украйна:

      „Ние сме предложили различни проекти. Те са свързани с допълнителна инфраструктура и изграждане на такава на пристанище Русе, на пристанище Варна. В момента разработваме вариант и да ползваме фериботния комплекс във Варна, защото свързаността с Украйна по железопътен транспорт е много трудна и сложна поради това, че е различно междурелсието на Украйна и на България и на повечето европейски страни“.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ