неделя, 22.09.24
20.8 C
София
25 C
Пловдив
25.5 C
Варна
Search Suggestions

      Директорът на НФК за драг куин шоуто: В Европа сме, има дадености, с които трябва да се съобразяваме

      „2023 година е, България е в Европа. Има дадености, с които трябва да се съобразяваме. Има дадености, които са свързани с поощряването на разнообразни творци.“

      Това заяви пред БНР изпълнителният директор на Национален фонд „Култура“ Сава Драгунчев.

      Припомняме, че над 93 хил. лева от Национален фонд „Култура“ е получил организаторът на подкрепено от държавната институция драг куин шоу тази неделя в столично ЛГБТИ заведение.

      Министерството на културата заяви, че стартира проверка, която да установи дали отпуснатите средства на „проекта с присъстващ хазартен елемент“ са изхарчени целесъобразно.

      „Ако бъде установено нарушение, ще се предприемат съответните мерки. Обикновено те са свързани с връщане на някаква част от сумите или с разваляне на договора, и връщане на цялата субсидия. Тогава средствата се предоставят на следващи бенефициенти“, посочи Драгунчев.

      „Аз също съм инициирал вътрешна проверка. От септември е обновена практиката по засилен мониторинг на проектите, финансирани от НФК. От началото на тази година вече имаме 6, които не са изпълнили заложените в проектните предложения дейности, или не ги изпълняват във вида, в който са ги предложили. В зависимост от нарушението, предприемаме различни действия. В момента се прави мониторинг на още български организации. Една от които е тази“, добави Сава Драгунчев.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ