четвъртък, 19.09.24
18.8 C
София
25 C
Пловдив
19.1 C
Варна
Search Suggestions

      SpaceX Starship: Най-голямата ракета в света драматично експлодира 4 минути след изстрелването

      Компанията на Илон Мъск SpaceX изстреля Starship, най-голямата и най-мощна ракета, създавана някога, която след това експлодира.

      Ракетата успешно напусна стартовата площадка в Тексас, но двете части на космическия кораб не успяха да се разделят, както беше планирано. Малко след това двете части избухнаха във въздуха, оставяйки драматичен облак в небето.

      Това беше първият път, когато „напълно интегрираната“ версия на Starship – с горната част на космическия кораб, прикрепена към бустера „Super Heavy“ – някога беше изстреляна. Заедно те са най-голямата и най-мощна ракета, правена някога, с два пъти по-голяма тяга от ракетата Сатурн V, която пренесе човечеството до Луната.

      В четвъртък сутринта местно време ракетата се издигна в небето. Но няколко минути по-късно коментаторите отбелязаха, че двете части на кораба не са успели да се разделят и казаха, че изглежда нещо се е объркало.

      Космическият кораб Starship и ракетата Super Heavy – наричани заедно Starship – изглежда се обърнаха във въздуха няколко пъти, преди да изчезнат в огнена топка над океана около четири минути след излитането.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ