неделя, 22.09.24
7.8 C
София
15 C
Пловдив
16.8 C
Варна
Search Suggestions

      ПРЕД ЕВРОКОМ: Meteo Balkans: Трудно можеше да бъде предвидено падането на метероита(ВИДЕО)

      Loading the player...

      Много трудно би могло да бъде предвидено, защото тези явления са спонтанни. Ние не бихме могли да знаем, дори експерти от НАСА не биха могли да прогнозират къде и в коя част на света би навязъл такъв метеорит. Това обясни пред Евроком Руслана Петрова, главен редактор на Meteo Balkans, които първи информираха за падналия метеорит в Румъния, който стресна жителите на Видин снощи.

      Руслана Петрова разказа, че след като са публикували сигнала за космическото тяло са получили безброй събщеня от различни точки на България, включително и от София.

      „Метеоритът всъщност представлява парчета от комети или планети, които при навлизане в атмосферата и достигайки до Земята се разпадат по пътя, заради горещия въздух.“, обясни Петрова.

      Първоначалните съмнения за паднал метеорит бяха потвърдени от Националния център по метеорология и хидрология, както и от МВР. Екипи на областната дирекция на МВР са направили оглед на района. Няма данни за пострадали хора и нанесени материални щети, съобщиха от вътрешното министерство.

      Повече информация вижте в репортажа:

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ