петък, 20.09.24
18.8 C
София
21 C
Пловдив
20.8 C
Варна
Search Suggestions

      Демерджиев: Ръководството на МВР стои с широко затворени очи

      Купуването на гласове на тези избори беше факт. Това се вижда от официалните данни на ЦИК за активността и гласуването в определени секции. Това заяви пред БНР бившият министър на вътрешните работи и на правосъдието Иван Демерджиев. Той посочи още, че „има много конкретни данни за гласуването по секции“ и той можел да предостави анализ по темата. 

      Ръководството на МВР стои с широко затворени очи, категоричен е Демерджиев. 

      Демерджиев отбеляза, че е имало случаи, при които са били  подавани „съвсем ясни сигнали“ за купуване на гласове, подателите на сигналите са викани, но основната цел е била да се установи откъде те имат тази информация. След това са били викани потенциалните купувачи на гласове, били са питани купуват ли и при отрицателен отговор производства не са били образувани.

      Бившият вътрешен министър попита кои точно схеми за купуване на гласове са били разобличени от МВР. „Реалната борба с купения вот няма нищо общо с имитацията на такава, на която ставаме свидетели.“, каза бившият министър. Макар за Калин Стоянов да е тайна, не е тайна за кои политически сили се купуват гласове и на тези избори купувачите са имали „комфорта да го правят необезпокоявано“, коментира още Демерджиев. 

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ