неделя, 08.09.24
19 C
София
23 C
Пловдив
18.7 C
Варна

Макрон: Ситуацията в Израел се различава от тази в Русия, тъй като Израел не води „агресивна война“

"Израелските спортисти са „добре дошли“ на Олимпийските игри в Париж"

Френският президент Еманюел Макрон каза, че израелските спортисти са „добре дошли“ на Олимпийските игри в Париж през 2024 г. и добави, че участието на руските спортисти в международното спортно събитие зависи от Олимпийския комитет.
В предавано на живо интервю за France 2 преди игрите Макрон подчерта, че ситуацията в Израел се различава от тази в Русия, тъй като Израел не води „агресивна война“ и че Олимпийският комитет трябва да реши дали руските спортисти да участват.
„Ние не използваме игрите, за да правим политика. Израелските спортисти са добре дошли в нашата страна. Те ще се състезават под своите (национални) цветове, както реши комисията… и отговорността на Франция е да гарантира тяхната сигурност“, каза Макрон.
Президентът каза, че има „дълбоки разногласия“ с израелския премиер Бенямин Нетаняху, но премиерът, който „не потвърди“ присъствието си на церемонията по откриването на Игрите в Париж в петък, също „би бил добре дошъл“.
„Много съм привързан към сигурността на държавата Израел, но също така съм много привързан към решението за две държави и установяването на прекратяване на огъня, тъй като това, което се случва в Газа днес, е недопустимо“, добави Макрон.

- Реклама -
СВЪРЗАНИ НОВИНИ

2 КОМЕНТАРА

  1. Макрон ,тоя дявол ще направи и направил много поразии само помислете едната не е лоша война а другата е лоша абе макрон ли си макарон ли си коя е хубавата война да ти го….цяла Франция но и цяла Европа ще ти е навита скоро. За него предупредих той или някой около него е новото зло.още педи да бъде президент.

    .

  2. Израел не води агресивна война с Палестина….!Те им хвърлят от въздуха ШОКОЛАДЧЕТА.Мръсни долни двуличници.!!!!

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Реклама -

НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

Зареждане...
- Реклама -

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ