петък, 13.09.24
16.8 C
София
23 C
Пловдив
20.8 C
Варна

Борисов: На стената в МС повече места няма за портрети на премиери

Очаквайте подробности!

Докато въпросите са кой е служебен премиер, кой е служебен министър – не, че не е важно, но това е тотална безотговорност на политическите партии. Това заяви пред журналисти председателят на ГЕРБ Бойко Борисов в Свищов.

„Бил съм дълги години в МВР. Когато се усетят, че идва смяна, почват да се чудят кой е следващият. Калин се справяше много добре с Шенген. Не знам за какво му трябваше да отиде пред президентството. Г-н Петков каза как го е интервюирал и тогава поехме ангажимент за дълго да е министър. Защото аз не знам кой от системата би се съгласил да стане министър, защото след 2-3 месеца отива на боклука. Това е месомелачка за кариери“, обясни Борисов.

„Дали е Горица, Кики, Ники, Гълъб… на стената на Министерски съвет сигурно няма повече места за портрети на премиери, изпълниха се. Убеден съм, че сутрин се събират, пият кафе и не вършат никаква работа. Не, че не могат, не, че не искат – чакат да видят дали ще останат. Чакат да видят нов, стар министър, а той вече е стар на 2 месеца. „.

Лидерът на ГЕРБ поздрави Радев и Главчев, че са намерили сили да се сработят. „Трябва да има правителство в понеделник, защото иначе кризата ще стане още по-голяма.Призовавам Радев и колегата Главчев. След връщането на мандата на Горица Кожарева, това означава, че президентът Радев има претенции към състава. А ако има и предпочитания, хубаво е в понеделник и Главчев, и той да споделят къде са компромисите в служебния кабинет. ГЕРБ няма никакво участие в служебното правителство“, призова Борисов.

- Реклама -
СВЪРЗАНИ НОВИНИ

1 коментар

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Реклама -

НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

Зареждане...
- Реклама -

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ