Search Suggestions
      четвъртък, 24.10.24
      Search Suggestions

          35 ученици бяха ранени при избухване на коктейл „Молотов“ в Чили

          Самоделна запалителна бомба избухна в държавна гимназия в Чили и предизвика пожар. При инцидента пострадаха най-малко 35 ученици, някои от които в критично състояние, съобщи „Ей Би Си“.

          „Група ученици от училище в столицата Сантяго приготвяли коктейли „Молотов“ в тоалетната, за да ги хвърлят по-късно по време на протест, когато един от тях се взривил“, заяви подполковник Фернандо Алборнос от чилийската полиция.

          Не е ясно каква е причината за експлозията.

          Капитан Хосе Мануел Естефане от пожарната служба съобщи, че 11 ученици са настанени в болница в тежко състояние, като изгарянията са засегнали дихателната им система.

          Останалите ученици са с по-леки изгаряния, а учител, който се опитва да помогне на учениците, е припаднал. Пожарникарите бързо овладяха пожара и блокираха пътищата около мястото на инцидента.

          Полицията съобщи, че учениците са планирали улична демонстрация по-късно същия ден в Сантяго, където студентският активизъм се развива от десетилетия. По време на големите социални вълнения през 2011 г. и 2019 г. студентите от гимназиите и университетите заеха конфронтационна позиция срещу правителството и бизнес елита, за да поискат политически реформи.

          СВЪРЗАНИ НОВИНИ

          ОСТАВИ КОМЕНТАР

          Моля, въведете коментар!
          Моля, въведете името си тук

          Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

          - Реклама -

          НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

          Зареждане...
          - Зов за Помощ - spot_img

          ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

          Search Suggestions
              Search Suggestions