Search Suggestions
      петък, 25.10.24
      Search Suggestions

          Голяма издънка за Левски на „Герена“

          Сините отстъпиха шокиращо на Берое с 0:2

          Левски допусна изненадваща загуба с 0:2 като домакин на Берое в мач от XIII кръг на футболната ни efbet Лига. „Сините“ влязоха в мача ентусиазирани след успеха над ЦСКА предния кръг, но пред своите фенове не успяха да покажат същата игра и останаха с празни ръце. Загубата е трета за селекцията на Станислав Генчев в първенството и свали тима на третото място в класирането.

          Домакините първи стигната до точен удар. В осмата минута Фабио Лима проби отклони вляво от себе си за Майкон, който шутира с левия си крак, но Артур Мота съумя да избие. Берое отговори с центриране към границата на наказателното поле на Левски, където Леандро Годой овладя на гърди и стреля от воле, но не успя да намери очертанията на вратата, пазена от Матей Маркович.

          В първата минута от добавеното време на първото полувреме Александър Колев навлезе в наказателното поле и отправи мощен удар. Артур Мота обаче демонстрира страхотен рефлекс и отрази.

          Първият точен удар за старозагорци в двубоя дойде в 51-вата минута, когато Исмаел Ферер навлезе в наказателното поле на Левски и шутира по земя. Матей Маркович обаче внимаваше и улови. В 58-ата минута Кевин Сейхас центрира на втора греда в наказателното поле на домакините, където Лучано Скуадроне се извиси над всички и стреля с глава. Маркович бе добре позициониран и успя да спаси.

          Берое успя да шокира Левски в 62-рата минута и поведе в резултата. Исмаел Ферер получи топката по дясното крило и центрира на втора греда, където Патрик-Габриел Галчев изпусна Хуанка Пинеда, който излезе на чиста позиция и с първото си докосване порази целта.

          Играчите на Генчев опитаха да вдигнат оборотите. Майкон имаше претенции за дузпа, а след това меле пред вратата за заралии не завърши дори с удар във вратата. Евертон Бала и Макун се появиха, но и това помогна на „сините“.

          При една светкавична контраатака Сантиаго Годой излезе сам срещу Маркович и го матира. Страничният рефер Дениз Соколов отсъди засада, но попадението бе потвърдено минута по-късно с намесата на ВАР. Така аржентинецът вече има шест попадения в родния елит, като се нареди втори при голмайсторите. В 89-ата минута Маркович дори спаси вратата си от трети гол, след като Годой остана очи в очи с него след грешка на Макун.

          По този начин Левски започва да изостава от върха в класирането, след като има 3 точки пасив, спрямо Лудогорец и два изиграни мача повече от разградчани. Сините са с 28 пункта при 13 завършени срещи. От своя страна Берое е седми (20т.). За столичани предстоят две поредни визити – на Пирин в Благоевград за купата и на Черно море във Варна за първенството. Заралии ще мерят сили с Фратрия в Албена и с ЦСКА 1948 във вътрешния шампионат.

          СВЪРЗАНИ НОВИНИ

          ОСТАВИ КОМЕНТАР

          Моля, въведете коментар!
          Моля, въведете името си тук

          Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

          - Реклама -

          НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

          Зареждане...
          - Зов за Помощ - spot_img

          ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

          Search Suggestions
              Search Suggestions