петък, 20.09.24
18.8 C
София
21 C
Пловдив
20.8 C
Варна
Search Suggestions

      Критика на държави в ООН относно расизма и полицейското насилие във Франция

      В понеделник ООН осъди расизма и полицейското насилие във Франция.

      На Съвета по правата на човека в Женева няколко държави членки бяха възмутени от нападенията срещу мигранти, расовата критика и религиозната нетърпимост във Франция.

      Швеция, Дания, Лихтенщайн, Норвегия, Русия и други страни обвиниха Франция.

      „Франция трябва да предприеме стъпки за прозрачно разглеждане на твърденията за полицейско насилие срещу протестиращи по време на демонстрации“, настоя представителят на Швеция.

      Руският представител Кристина Сукачева каза, че са обезпокоени от новината, че френската полиция действа грубо и насилствено с цел да разпръсне гражданите, които мирно протестират. Освен това Бразилия и Япония категорично отрекоха новината, че френските сили за сигурност са участвали в расово профилиране. Китайският представител осъди нарастването на расизма и ксенофобията във Франция. Те призоваха да се спрат действията, нарушаващи правата на имигрантите.

      Представителят на САЩ призова Франция да вземе повече мерки за контрол на престъпленията като тормоз, вандализъм, нападение и религиозна омраза. В отговор на обвиненията на страните членки представителят на Франция каза пред Съвета, че ситуацията ще бъде наблюдавана отблизо и ситуацията ще бъде контролирана. Той каза, че Франция осъжда всяка форма на расизъм.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ