петък, 20.09.24
14.8 C
София
20 C
Пловдив
16.1 C
Варна
Search Suggestions

      Алла Пугачова се върна у дома. Православната църква на Русия иска извинение

      Руската православна църква в петък призова за извинение Алла Пугачова, най-известната поп певица в страната, която се завърна у дома тази седмица, заради критиките й към войната на Русия в Украйна.

      74-годишната Пугачова, от десетилетия изключително популярна в Русия и други части на бившия Съветски съюз, напусна страната и се премести в Израел заедно със съпруга си няколко седмици след като Русия започна войната в Украйна на 24 февруари 2022 г. .

      През септември 2022 г. тя предизвика широко внимание както от поддръжници, така и от противници на конфликта, като каза, че руските войници умират за „илюзорни цели“ и че страната се е превърнала в „изгой“.

      Тя също така провокативно предложи властите да я нарекат „чуждестранен агент“ – статут, който вече се прилага за нейния съпруг Максим Галкин, актьор и комик.

      Въпреки че Русия прие закон след началото на войната в Украйна, който предвижда затвор или глоби за оклеветяване на въоръжените сили, Пугачова не е обвинена. Тя се върна в Русия през май, за да присъства на погребението на модния дизайнер Валентин Юдашкин, където говорителят на Кремъл Дмитрий Песков беше видян да й целува ръка.

      По-късно тя напусна страната, но се върна тази седмица, съобщиха руските информационни агенции в петък. Причината й да напусне Израел не беше съобщена.

      Говорителят на църквата Вахтанг Кипшидзе беше цитиран от държавната новинарска агенция РИА-Новости, като каза, че руснаците, „които са придружили заминаването си с обиди на своя народ или ако са направили противоречиви изявления, трябва да се извинят. Това важи и за Алла Борисовна, бащиното име на Пугачова.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ