неделя, 22.09.24
13.8 C
София
19 C
Пловдив
18 C
Варна
Search Suggestions

      Ужас при Ниагара: Взриви се кола на мост, свързващ САЩ и Канада, има жертви

      Автомобил с превишена скорост катастрофира и избухна в смъртоносна огнена топка на граничен мост между САЩ и Канада, което предизвика сериозна тревога за сигурността в навечерието на Деня на благодарността, предава BBC.

      Двама души в автомобила загинаха, а американски граничен агент беше ранен, но губернаторът на Ню Йорк отрече да е тероризъм.

      Колата се е карала от нюйоркската страна на границата към Рейнбоу Бридж, когато катастрофира на контролно-пропускателен пункт.

      Инцидентът край Ниагарския водопад доведе до затварянето на четири моста на най-дългата международна граница в света.

      Експлозията е станала около 11:30 местно време (16:30 GMT) в сряда, причинявайки сериозни смущения в един от най-натоварените дни за пътуване в годината, в навечерието на празника на благодарността в САЩ.

      Влаковите услуги между Ню Йорк и Канада бяха временно спрени и служителите на летищата в Бъфало и Ниагарския водопад преминаха в повишено състояние на тревога, проверявайки вагоните за експлозиви.

      Инцидентът породи страхове от възможна терористична атака и в интернет се завъртяха и спекулации за предполагаема заплаха за парада на Деня на благодарността на Macy’s в Ню Йорк.

      И президентът на САЩ Джо Байдън, който е в Масачузетс за Деня на благодарността, и министър-председателят на Канада Джъстин Трюдо бяха бързо информирани за инцидента.

      Г-н Трюдо се извини от периода за въпроси в Камарата на общините и каза, че правителството му приема инцидента „изключително сериозно“.

      Като предпазна мярка служителите използваха камиони, за да блокират канадския вход към Рейнбоу Бридж, който свързва Онтарио с Ню Йорк и американския град Ниагарски водопад с Ниагарския водопад, Канада.

      Няколко часа след взрива имаше облекчение, когато губернаторът на Ню Йорк Кати Хочул каза пред репортери: „Въз основа на това, което знаем в този момент, няма признаци за терористична дейност по отношение на тази катастрофа.“

      Тя добави, че един от загиналите е „местен“ от западния регион на Ню Йорк.
      Двамата загинали са семейна двойка – съпругът е шофирал, а съпругата му е била пътник, съобщиха американските правоохранителни служители.

      Според CNN шофьорът е карал Bentley от 2022 г. и току-що е бил в американско казино, след като концертът на хард рок групата Kiss, на който той първоначално е щял да присъства в Канада, е бил отменен.

      Колата се е движила с „много висока скорост“, каза губернаторът, прехвърляйки се през ограда от 8 фута (2,4 метра), въпреки че не е ясно дали катастрофата е била умишлена.

      Превозното средство е било „изгорено“ и не е останало нищо освен двигателя, каза тя. Не е намерена дори регистрационна табела.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ