петък, 20.09.24
13.8 C
София
17 C
Пловдив
16.8 C
Варна
Search Suggestions

      Макрон отдава почит на жертвите на „най-голямото антисемитско клане на нашия век“

      Френският президент Еманюел Макрон описа нападението на Хамас срещу Израел от 7 октомври като „най-голямото антисемитско клане на нашия век“, докато беше домакин на церемония за отдаване на почит към френските жертви, предаде France24.

      Церемонията в мемориалния комплекс „Дом на инвалидите“ в Париж отдаде почит на 42-мата френски граждани, убити при нападението срещу Израел от Хамас, и на другите трима, които все още са в неизвестност, за които се смята, че са държани заложници.

      На нея присъстваха семействата на жертвите, много от които бяха докарани във Франция със специален полет. Всяка френска жертва беше представена на церемонията със снимка с нейното име.

      В тържествено обръщение в двора на величествената сграда-мемориал Макрон описа атаката от 7 октомври като „варварство… което се подхранва от антисемитизъм“ и обеща да не се поддава на „разпространения и необуздан антисемитизъм „.

      Макрон също потвърди ангажимента на Франция да се бори „всеки ден“ за „освобождаването“ на тримата френски граждани, които все още се смятат за заложници в Газа. „Празните им столове са тук“, каза той, имайки предвид 42-те свободни стола на церемонията.

      Снимка: БГНЕС

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ