петък, 20.09.24
11.8 C
София
14 C
Пловдив
15.1 C
Варна
Search Suggestions

      Най-малко 42 палестинци убити в Газа

      Hай-малко 42 души са били убити при израелски нападения срещу квартали на град Газа в северната част на палестинския анклав в събота, съобщи директорът на медийната служба на управляваното от Хамас правителство.

      При един от израелските удари по къщи в Ал-Шати, един от осемте исторически бежански лагера в Ивицата Газа, са загинали 24 души, съобщи Исмаил Ал-Тавабта.  Други 18 палестинци са били убити при удар по къщи в квартал Ал-Туфа.

      „Преди малко изтребители на ЦАХАЛ нанесоха удари по два обекта от военната инфраструктура на Хамас в района на град Газа”, съобщиха израелските военни и допълниха, че скоро ще бъдат оповестени повече подробности.

      Хамас не коментира израелското твърдение, че са поразили негова военна инфраструктура. В изявление  заявиха, че нападенията са насочени срещу цивилното население, и че „окупацията и нейните нацистки лидери ще платят цената за нарушенията си срещу нашия народ“.

      Израелската сухопътна и военновъздушна кампания в Газа започна, когато водените от Хамас бойци нахлуха в южната част на Израел на 7 октомври, убивайки около 1200 души и вземайки повече от 250 заложници, според израелските данни.

      Офанзивата остави Газа в руини, уби повече от 37 400 души, от които 101 са загинали през последните 24 часа, според палестинските здравни власти, и остави почти цялото население без дом и средства за препитание.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ