петък, 20.09.24
11.8 C
София
14 C
Пловдив
15.1 C
Варна
Search Suggestions

      Майкрософт вече може и без Windows

      Американски журналист е разработил тримесечен отчет на трите водещи компании на пазара на информационните технологии и се опита да разбере какви пари печелят Google, Microsoft и Apple. Отчетът се е оказал доста интересен от гледна точка на това, как днес печели пари плодът на въображението на Бил Гейтс – корпорацията Microsoft.

      В продължение На много години Windows бе доминиращ продукт на корпорацията Microsoft и средствата от неговите продажби бяха основната част от приходите на Microsoft, а сравнително наскоро излезе новата версия на Windows OS 10. След появата й, разработчиците я позиционираха като важна стъпка напред.

      Предположенията, че Windows и в момента е основният източник на приходи за Microsoft звучат разумно, но според финансовите показатели на компанията – това не е така. За разлика от Google и Apple, всяка от които има един доминиращ продукт, Microsoft успя да раздели дохода си по такъв начин, че печалбите от всеки продукт не надвишава 20% от общия приход, пише Kaldata.

      През четвъртото тримесечие на 2015 г. основен източник на доходи за Microsoft са станали сървърните продукти, както и облачната платформа Microsoft Azure, които възлизат на 20% от общия доход на дружеството.

      Колкото и да е странно, вторият по големина източник на приходи са станали игрите за Xbox, която се оказа доста популярна игрова конзола. Освен това си струва да се отбележи, че наскоро Microsoft придоби шведската компания Mojang ― разработчик на популярната компютърна игра Minecraft.

      На третото място е Microsoft Office, а ОС Windows, която толкова много години донесе на Microsoft огромни печалби, се намира на четвърта позиция с мизерните 10% от общия доход на Microsoft.

      Източник: economic.bg

       

       

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ