петък, 20.09.24
11.8 C
София
14 C
Пловдив
15.1 C
Варна
Search Suggestions

      Плевнелиев: България е обект на интензивни кибератаки

      КСНС обсъди националната политика за осигуряването на киберсигурност, необходимостта за цялостна финансово осигурена система за противодействие на кибератаки.

      Демократичното функциониране на институциите и основните права и свободи на гражданите трябва да се гарантират и в киберпространството. Това заяви президентът Росен Плевнелиев след заседанието на КСНС.

      Гражданите все повече разчитат на достоверна и надеждна информация. Киберпространството предоставя неограничени възможности за развитие на обществото и бизнеса, но дигиталната зависимост поражда рискове и заплахи. Участниците в КСНС се обединиха около разбирането, че значението на тази част от националната сигурност ще нараства пропорционално с развитието на технологиите, подчерта Плевнелиев.

      Президентът уточни, че чрез кибератаки може да се компрометират критични системи за наблюдение, или да се извличат и манипулират данни чрез нерегламентирано проникване. Според него, България е обект на интензивни кибератаки срещу информационни инфраструктури, също и срещу държавни ведомства. Очакват се подробности.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ