Search Suggestions
      сряда, 09.10.24
      6.8 C
      София
      11 C
      Пловдив
      14.1 C
      Варна
      Search Suggestions

          Рюте: Предстоящата зима може да бъде най-тежката във войната за Украйна

          Генералният секретар на НАТО Марк Рюте предупреди, че тази зима може да се окаже най-трудната за Украйна от руската инвазия през 2022 г. Той призова съюзниците да увеличат доставките на оръжия, предаде АФП.

          „НАТО трябва и ще направи повече, за да помогне на Украйна. Русия продължава да нанася масирани удари срещу украинската критична енергийна инфраструктура. Украйна може да бъде изправена пред най-тежката зима от началото на пълномащабната инвазия“, заяви Рюте, който пое поста на генерален секретар на алианса този месец.

          Президентът на САЩ Джо Байдън беше планирал да бъде домакин на среща на лидери в Германия през уикенда за събиране на подкрепа за Киев. Рюте нарече срещата „изключително важна“.

          Но на 8 октомври Белият дом обяви, че Байдън е отложил пътуването, за да наблюдава подготовката за чудовищния ураган „Милтън“, който се стоварва върху Флорида.

          Москва насочи въздушната си кампания срещу електропреносната мрежа на Украйна в навечерието на третата пълна зима на войната.

          Рюте, който посети Киев миналата седмица, призна, че ситуацията на бойното поле е „трудна“ за Украйна, тъй като Русия напредва в източната част на страната.

          Но той заяви, че печалбите за Москва „идват на значителна цена“.

          „Трябва да вземем под внимание и факта, че руските загуби са огромни. Доколкото ни е известно, сега те са около 1000 убити и ранени всеки ден. Това е в допълнение към общо 500 000 вече убити или ранени“, каза Рюте. | БГНЕС

          - Реклама -
          СВЪРЗАНИ НОВИНИ

          ОСТАВИ КОМЕНТАР

          Моля, въведете коментар!
          Моля, въведете името си тук

          Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

          - Реклама -

          НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

          Зареждане...
          - Реклама -

          ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

          Search Suggestions
              Search Suggestions