събота, 21.09.24
8.8 C
София
14 C
Пловдив
13.3 C
Варна
Search Suggestions

      Купуват 80 000 устройства за електронно обучение

      Осемдесет хиляди устройства за електронно обучение ще бъдат закупени за новата учебна година от Министерството на образованието и науката, съобщиха от пресцентъра на ведомството.

      Оттам уточняват, че 20 000 ще бъдат раздадени на учителите, а 60 000 на учениците. Това ще стане със средства от Европейския съюз, но е свързано с бюджетни процедури и със Закона за обществените поръчки, уточни министър Красимир Вълчев.

      Вълчев отбеляза още, че при извънредното положение от март тази година заради коронавируса, България е една от страните, в която много бързо и относително успешно започва обучението в електронна среда. 

      “Вече са купени близо 900 устройства, като по-голямата част от тях са били предоставени на учителите, а по-малка част – на учениците. Съдействахме за даряването на ученици и на над 1000 устройства”, добави министър Вълчев.

      По думите му, учениците, които не са се включили в електронното обучение, не е само заради това, че нямат достъп до интернет и до устройства, а заради нежелание на една част от тях да участват в процеса.

       

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ