петък, 20.09.24
13.8 C
София
17 C
Пловдив
16.8 C
Варна
Search Suggestions

      ВЕЧЕ МОЖЕМ ДА ОБУЧАМЕ ДЕЦАТА СИ У ДОМА

      Децата вече ще могат да се обучават у дома. Нововъведението беше прието от депутатите с промяна в текстовете от Закона за училищното и предучилищното образование.
      С него те дават правото на деца под 16 години да бъдат обучавани в домашни условия. Законът остава непроменен за малчуганите с дарби и специални потребности, както и за младежи над 16 години, за които тази форма беше позволена и до момента. Децата, които ще се учат вкъщи, ще полагат изпит всяка година, за да бъде проследено тяхното развитие. Ако не покажат добри резултати, родителите им ще бъдат задължавани да ги запишат в друга форма на обучение.
      С решението не се съгласиха депутатите от БСП, според които така ще бъде нарушена социализацията на децата. По тяхно мнение това създава предпоставки за фиктивно обучение от страна на родителите или религиозно такова.
      Народните представители приеха и това учениците до пети клас да не повтарят година. Външните оценявания в седми, десети и 12 клас пък вече ще могат да се пишат и в точки.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ