София 18 °C София 18°C - предимно облачно Велико Търново 19 °C Велико Търново 19°C - ясно небе Пловдив 21 °C Пловдив 21°C - предимно ясно Варна 23 °C Варна 23°C - ясно небе Бургас 22 °C Бургас 22°C - слаб дъжд

ДКК с тежки обвинения към Министъра на икономиката и индустрията (ВИДЕО)

Според дружеството Никола Стоянов оказва политически натиск
12 мПолитика 597 Николай Парашкевов

"Ясно е, че с поведението си той спира процесите, оказва политически натиск, дестабилиза дружествата и компанията, което не е в интерес нито на хората, нито на държавата", това заявиха от ДКК на брифинг.

"В обществото остава впечатлението, че има нещо нередно, но това не е така", заяви Смиляна Нитова, изпълнителен директор на ДКК.

"Искам да се спра на един въпрос за изнесени данни от ВМЗ. В периода, който г-н Стоянов беше председател на Съвета на директорите на ВМЗ към края на миналата година е отчетена загуба от 1,6 млн. лв. От края на миналата година до сега дружеството е на печалба от 48 млн. лв. Да не говорим за иновациите, над които работим в дружеството. Имаме предложение от японско дружество за съвместна дейност", добави тя.

По думите на Смиляна Нитова, Никола Стоянов оказва сериозен натиск върху "Кинтекс".

Според нея тя е била подведена при решението за увеличаване на броя на директорите на ДКК.

Тя допълни, че министърът е в правото си да увеличи състава на Съвета на директорите, но процедурата не е спазена.

 

 

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!