София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Кобрата потвърди - на 30 март се боксира за световна титла в София

Ще дам всичко, за да направим България световен шампион по бокс, заяви Пулев

2 месецаСпортни 5 Марияна Стойчева

Българската звезда от световен ранг в тежката категория на професионалния бокс Кубрат Пулев потвърди на специална пресконференция новината от началото на месеца, че ще има мач за световна титла в София на 30 март.

Тогава Кобрата ще излезе на ринга срещу германеца със сирийски корени Махмуд Чар. Той е притежател на титлата на Световната боксова асоциация (WBA), която двамата ще си оспорват.

 В момента украинецът Олександър Усик държи титлата на WBA, която ще заложи в предстоящия обединителен мач с британеца Тайсън Фюри.

Двубоят на 30 март ще се проведе в "Арена София". Мач тогава ще има и братът на Кубрат Пулев - Тервел, но все още не е ясен противникът му.

"Ще се изправя срещу много сериозен противник, който също има много опит като мен. Той има немалко срещи, които са тежки битки, през които той е минал. Подхождам с абсолютен респект и уважение в тренировъчния процес, бъдете сигурни, че ще изляза в супер форма и вече каквото Господ е отредил. Аз ще дам всичко от себе си, за да постигна тази победа и да направим България световен шампион по бокс". Това обяви Кубрат Пулев