София 8 °C София 8°C - облачно Велико Търново 6 °C Велико Търново 6°C - лека мъгла Пловдив 11 °C Пловдив 11°C - мараня Варна 9 °C Варна 9°C - облачно Бургас 10 °C Бургас 10°C - облачно

Василев: След снощи машината е един принтер и СИК брои тези разписки и създава протокол

''Опитът показва, че се фалшифицирането на вота е при гласуване с хартия''

17 сПолитика 292 Кристияна Стефанова

 Опитът показва, че се фалшифицирането на вота е при гласуване с хартия. През последните избори, когато машините вече бяха въведени няма нито един доказан случай на злоупотреба с вота на гражданите. Това заяви депутатът от „Продължаваме промяната“ Радостин Василев в ефира на БНТ. 

''След снощи машината е един принтер и Секционната избирателна комисия (СИК) брои тези разписки и създава протокол. Имаме бюлетини, които брои СИК, имаме разписки, които отново брои СИК, създават се два протокола, които после се обединяват в един. Това ще доведе до много грешки. ЦИК ще разполага с флашките от всички секционни комисии, но не може да ги предоставя свободно'', добави още Василев.

''С колегите от „Демократична България“ проведохме среща и решихме да предложим правителство на малцинството. Това не може да стане без условия. Условията са приемане на закони, които да гарантират нормалното функциониране на държавата. На следващи ден хартиената коалиция внесоха в зала Изборния кодекс. Това беше ясен знак, че няма да подкрепят нашите девет политики. Ако има кабинет на малцинството, който е в капан на парламент, в който се решават по този начин въпросите ще бъде по-вредно за България'',поясни депутатът.