София 4 °C
Велико Търново 3 °C
Пловдив 10 °C
Варна 10 °C
Бургас 13 °C
Начало Новини Предавания На живо

10-годишно дете шофира по улиците на Пещера

Момчето е имало и газов пистолет, собственост на баща му
1 мИнциденти 606 Боян Марков

Скандален клип с дете бе публикуван в социалните мрежи. На видеото се вижда как 10-годишно момче управлява автомобил по улиците на град Пещера. Това съобщи Нова телевизия.

Чуват се думи на неговите спътници, които го окуражават. Полицията в Пазарджик се е самосезирала и е започнала проверка по случая. Установено е също така, че детето има и газов пистолет. Оръжието е собственост на неговия баща. От МВР имат данни, че колата е била предоставяна на детето и друг път.

"След появата на клипа и снимки веднага предприехме проверка. Най-важният акцент е предоставянето на МПС за управление от 10-годишно лице. Леката кола е собственост на неговия дядо. Съставен е акт и ще му бъде наложена парична глоба в размер на 300лв. Регистрацията на колата ще бъде отнета". Това заяви говорителят на МВР-Пазарджик Мирослав Стоянов.

"Ние се самосезирахме и проверихме адреса, като направихме и срещи с детето. То заедно със своята баба и дядо са се завърнали в България за празниците. Семейството живее в Англия от 9 години, където работят. При разговорите се установи, че детето се отглежда в отлични условия и презадоволени потребности. То отговаряше на поставените въпроси изключително самоуверено и съжалява за проявата", съобщиха от социалните власти.