София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

53% от американците смятат, че Тръмп лъже за Украйна

Според проучване на Куинипекския университет

пропускане
4 годиниПолитика 4 Георги Камарашев

Повече от половината американци смятат, че държавният глава Доналд Тръмп не казва истината за политиката си по отношение на Украйна, сочи проучване на Куинипекския университет, цитирано от американски медии.

53% от анкетираните са на мнение, че Тръмп укрива фактите, а според 40% той е абсолютно честен относно политиката си към Киев.

57% желаят президентът да предостави по-подробна информация за решенията си по отношение на Украйна, докато 38% смятат, че публикуваните материали са достатъчни.

Според 54% Тръмп е злоупотребил с правомощията си, 42% са на обратното мнение. 52% отбелязват, че блокирането на помощта за Украйна е било неправилно, а 34% го смятат за оправдано.

Гражданите на САЩ като цяло не са убедени, че държавният глава трябва да бъде премахнат от поста си посредством процедурата по импийчмънт.

Според 47% Сенатът трябва да гласува за импийчмънта, а 48% са на обратното мнение.

Проучването е проведено между 22 и 27 януари между 1905 регистрирани избиратели.