София 5 °C София 5°C - ясно небе Велико Търново 6 °C Велико Търново 6°C - облачно Пловдив 7 °C Пловдив 7°C - разкъсана облачност Варна 6 °C Варна 6°C - предимно облачно Бургас 8 °C Бургас 8°C - разкъсана облачност

Адмирал Ефтимов: В пандемията проведохме учения, които не бяха правени от десетилетия

Представен бе Анализът на подготовката в Командването на Сухопътните войски
2 мЕвроком 335

„В условията на пандемия, с голяма мобилизация и при спазване на мерките за безопасност Сухопътните войски успешно проведоха учения, които не бяха правени от десетилетия. Изказвам своето воинско „благодаря“ към командира генерал-майор Михаил Попов, неговия екип и целия личен състав на Сухопътните войски.“. Това заяви началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов след Анализа на подготовката, войсковия ред и дисциплината в Командването на Сухопътните войски през 2020 г.

Адмирал Ефтимов оцени усилията на Командването и командирите на Сухопътните войски на всички нива, които в трудна година като изминалата успяха да изпълнят основните мероприятия по подготовката, планирани преди усложняването на епидемичната обстановка.

„Всяко учение и мероприятие подлежи на анализ. Имаме ясна представа за възможностите, за това какво можем, какво трябва да направим и да надградим. Надявам се с развитието на проектите и с ресурсното обезпечаване на Българската армия и конкретно на Сухопътните войски да се запази тенденцията към увеличаване и поддържане на отбранителните ни способности“, заяви началникът на отбраната.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!