София 4 °C София 4°C - ясно небе Велико Търново 9 °C Велико Търново 9°C - ясно небе Пловдив 5 °C Пловдив 5°C - ясно небе Варна 3 °C Варна 3°C - мъгла Бургас 3 °C Бургас 3°C - лека мъгла

Анастасов: България има нужда от ускорено развитие и ДПС има програма за това

Коментар на зам.-председателят на ДПС
5 мЕвроком 219

„Ако след 10 г. пребиваване на едни хора във властта България е на дъното в класациите на ЕС, на следващото поколение не трябва да завещаем това. България има нужда от ускорено икономическо развитие и ДПС има съответната програма за това“.

Това каза пред БТВ зам.-председателят на партията Станислав Анастасов. По думите му през тези 10 г. се прави политика на „харесвам – не харесвам“, „обичам – не обичам“ и накрая сметката я плащат българските граждани.

"Следващото Народно събрание ще има много тежка задача. Ще трябва да се направи много тежък избор от всички партии – дали искаме ускорено развитие на страната, или искаме да продължим да затъваме", каза той.

"ДПС има ясна програма – чист въздух, чиста вода, чиста храна, модерни технологии, дигитализация и включване на активните граждани във формирането на политиките и решенията", допълни Анастасов

„Това ще са най-важните избори от 1989 г. насам, защото състоянието на демокрацията и икономиката са в същото състояние, каквото 89-а очакваше като промяна“, коментира Анастасов думите на лидера на партията Мустафа Карадайъ.

„Има нужда да се възстанови нормалността в политиката, има нужда да се възстанови демокрацията и държавността. Трябва да се възстанови авторитетът на институциите и нормалният диалог между тях – нещо, за което говорим от години“, допълни той.

На въпрос защо не виждаме Делян Пеевски в парламента, Анастасов заяви, че той е съвносител на много законопроекти и „има своята активна роля, дори да не е всеки ден там“.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!