София 11 °C София 11°C - ясно небе Велико Търново 16 °C Велико Търново 16°C - ясно небе Пловдив 14 °C Пловдив 14°C - ясно небе Варна 16 °C Варна 16°C - ясно небе Бургас 15 °C Бургас 15°C - предимно ясно

Борисов за машините, които той поръча: Както знаем, те са от Венецуела и не са сигурни (ВИДЕО)

"Кога ще направят обществената поръчка за машините или ще стане както с Грипените?", пита той
18 мПолитика 29512

“Целта беше една единствена, а именно ЦИК, да се даде в ръцете на президента. ЦИК се назначаа от Радев, но парламентът, за да бъде диктатът пълен, не му направиха методология кой ще бъде председател. Или ще направят същото като в парламента, къде им е методологията. Или, ако не му дадат удобните хора партиите, той ще решава. Абсолютно погазване на всички принципи, като от 20 члена в ЦИК ГЕРБ имаше 7, всички бяха на другите партии. Това каза премиерът в оставка Бойко Борисов на извънреден брифинг на ГЕРБ.

"Има една още по-смутаваща методология в парламента. Какво означава в един закон да напишеш при възможност, какво означава видео наблюдения при възможност? По какъв критерии ще го определят?", коментира премиерът в оставка.

“Кога ще направят обществените поръчки, къде отива сигналcj, а хакерите? САЩ направиха агенция, която да се бори с намесата в изборния им процес. Какво значи 100 процента машинно гласуване? Кога ще направят обществената поръчка и кога ще ги доставят или вече е избраната фирмата, което не ме изненадва, както стана с Грипените? Да питам как ще разнесат машините до Америка, Азия, Австралия, къде ще ги инсталират, кой ще наблюдава, кой чука на тези машини или и там вече има организация за фалшифициране. Ако пък машината се провали тогава на хартия. В първия момент и аз се обърках, но се сетих коя е печатницата на мастит депутат от БСП и ще се печатат бюлетини", каза още той.

“Те не могат да знаят къде ще се повреди машина, но както знаем, те са от Венецуела и не са сигурни. Виждам как още десетки милиона пари на данъкоплатците ще изтечат за поредното състезание, за да свършим отново със служебно правителство на Радев. Те не смятаха да правят правителство, харчат парите на хората, няма да има следващо правителство, защото се държат безотговорно, не искат да говорят, но не искат явно и с Трифонов да гоорят, и с БСП не искат да говорят", коментира още лидерът на ГЕРБ.

Екатерина Захариева заяви, че ако е вярно, че машините са от Венецуела и едва 24 процента са гласували на машини, не се ли притесняват. "Не се притесняваме ние, че купуаме и гласуваме само на машини, купувани от диктаторска държава. Тези хора няма никаква представа как се организират избори в чужбина, как ще закарат машините, как ще ги охраняат, съхраняват и кой ще ги инсталира?", попита тя.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!