София -6 °C
Велико Търново -8 °C
Пловдив -2 °C
Варна -5 °C
Бургас -4 °C
Начало Новини Предавания На живо

Бойко Борисов: Брекзит без сделка щеше да е нещо ужасяващо на фона на пандемията (ВИДЕО)

Поздравявам Урсула фон дер Лайен, посочи той
2 мЕвроком 715

Брекзит без сделка щеше да е нещо ужасяващо на фона на цялата пандемия и икономическа криза, това е хубав ден за Европа. Това каза премиерът Бойко Борисов по време на посещение в община Доспат, става ясно от видео, публикувано на страницата на министър-председателя в социалните мрежи.

„Дай боже тази пандемия да премине и да можем да си отдъхнем. Днес имаме много хубава новина. Много ми беше притеснено, но макар и винаги в последния момент, ЕС намира правилните решения. ЕС ще има споразумение с Великобритания, има вече договор и ще продължим да работим във възможно най-комфортни условия с Великобритания“, посочи премиерът.

„Има хиляди англичани, които имат имоти в България, както и ние имаме хиляди студенти там и работещи във Великобритания. Брекзит без сделка щеше да е нещо ужасяващо на фона на цялата пандемия и икономическа криза. Поздравявам Урсула фон дер Лайен, Мишел Барние, както и моя приятел Борис Джонсън, който направи необходимото, за да имаме споразумение. Това е хубав ден за Европа“, допълни той.