София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Джевдет Чакъров: Ако в ДПС има „гнили ябълки“, те ще бъдат отстранени

"Аз и г-н Пеевски ще бъдем равноправни лидери на ДПС"

1 месецПолитика 6 Иванина Игнатова

Съпредседателят на ДПС Джевдет Чакъров увери, че ако в Движението има „гнили ябълки“, те ще бъдат отстранени и няма да се допусне партията да се превърне в бутикова или платена.

"С г-н Пеевски ще работим в екип, ще имаме активен диалог с всички структури по места. Има много сериозни предизвикателства и от ДПС ще бъдем адекватни, ДПС
 е фактор за стабилност и ние призоваваме двата основни субекта в сглобката да проявят разум, за да има стабилност в държавата", апелира Джевдет Чакъров.

Аз и г-н Пеевски ще бъдем равноправни лидери на ДПС. С Ахмед Доган се виждаме толкова пъти, колкото е необходимо. Разбира се, когато има нещо, се допитвам до него по политически и организационни въпроси. Това сподели в ефира на bTV Джевдет Чакъров.

Той посочи, че ДПС разполага с качествени кадри с доказана експертиза за регулаторите, но на първо място „трябва да видим какво ще стане с правителството“. Чакъров добави също така, че от формацията нямат и не искат да имат министри в управлението, нито да бъдат включени в евентуално коалиционно споразумение.

По думите на Чакъров България няма нужда от избори 2 в 1, а от работещи правителство и парламент, за да може да се прокарат реформи не само в съдебната власт, но и в здравеопазването и образованието.

Снимка: БГНЕС