София 30 °C
Велико Търново 31 °C
Пловдив 33 °C
Варна 26 °C
Бургас 26 °C
Начало Новини Предавания На живо

Етапи при избора на кухненско обзавеждане

Изберете най-добата кухня

Етапи при избора на кухненско обзавеждане

Изберете най-добата кухня

1 годинаОбщество 46 Боряна Райчева


Етапи при избора на кухненско обзавеждане
 
Всеки производител ни уверява, че работи с акцент към детайлите особено, когато се касае за изработване на кухненско обзавеждане. Кухнята определено има своето специално местенце в българския дом и когато сме изправени пред ремонт и предизвикателството да купим нова кухня то ето, че имаме сериозен казус за разрешаване. Ще разгледаме избора на кухня в няколко етапа, които имат много съществено значение за удовлетворяващия ни краен резултата. Основните моменти, на които е нужно да акцентираме са общата концепция на интериора, параметрите на кухненската мебел както, материали, механизми и цена. На пръв поглед нищо сложно, но ако имате идея как да се случат нещата и как ще изглежда новата ви кухня. Много новодомци, които нямат отправна точка обаче имат доста сериозни затруднения по отношение на това как да разположат модулите за кухня в бокса и да си направят едно съвършено оборудвано местенце, в което да творят. Но да не се отклоняваме,а да се съсредоточим върху това в какво се състоят основните етапи, които ще ни помогнат да изберем идеалната кухня.
 
Обща концепция на интериора. Дизайн. Невероятно преживяване може да бъде това да се пуснете в предложения, идеи и съвети предоставени в Интернет пространството. Огромен избор от готови-стандартни, такива от модулни елементи, по поръчка и индивидуален проект можете да откриете в онлайн списанията за интериорен дизайн. Първата ви стъпка следва вашите идеи. От тук можете да тръгнете за да начертаете плана си за действие и да изградите интериор, който притежава елегантна, практична и уникална кухненска мебел. Определете стила. Тъй като всеки дом си има душа и индивидуално излъчване то наистина е много важно да се обърне достатъчно внимание на това да създадете кухнята на вашите мечти, такава каквато винаги сте искали да бъде. Не подценявайте факта, че кухнята е част от общия интериор на дома. Класическото обзавеждане или това в космически стил изискват съответния типаж кухня. Звучи логично и действително всеки интериорен дизайнер би успял да ви убеди в това. Много лесно ще се ориентирате в новия дизайна на кухненската си мебел. ако си имате предпочитания към цветови комбинации, форми и други визуални ефекти то просто ги вземете предвид, когато избирате такава мебел. ако сте се насочили към готов вариант то ето, че горни и долни шкафове има в доста разнообразни варианти. Допълнително само е нужно да изберете термо плот и гръб. И ето, че сте готови. По-педантичните клиенти биха предпочели индивидуалното излъчвано на новата кухня и тук вариантите са за модулна система или модел по поръчка. Въпрос на избор и собствено виждане е как ще продължите, но главната цел вече е ясна – имате представа какъв дизайн ще е подходящ за новото ви кътче за кулинарни творби.
 
Параметри на кухненската мебел
 
Тук разбирайте размера и габаритите на кухнята. Имайки предвид, че съвременните концепции са за островни, ъглови и П-образи модели то определено от това ще зависи и размера на вашата мебел. За да не допуснете грешка с подбора на размер е добре да си направите предварителни изчисления. Така ако се избира готова кухня то селектирането ще е на база конкретен размер. При покупка на модулни или поръчков модел имате повече гъвкавост. Така или иначе самата мебел се напасва на това какви са възможностите – дори за остров, ъгъл или прав модел. Височината на долните шкафове  е по стандарт, а на горните що се касае за поръчка на кухня имате повече свобода да избирате тяхната големина, разположение и комбинации между отворени или затворени витрини. Когато не сте сигурни в размера на мебелите е препоръчително да се обърнете към мебелист или дизайнер, които да ви дадат някои основни насоки. Не бива цялото пространство да бъде запълнено с мебели, тъй като все пак ще имате нужда и да се движите в кухнята. Затова най-важен тук е баланса и хармонията между свободното и заетото пространство. Все пак търсим максимално удобство и функционалност при експлоатацията на самата мебел.
 
Материали и механизми
 
Ето, че стигнахме и до детайлните изисквания. В съвременното мебелно производство се предлагат изключително иновативни материали, които са лесни за поддръжка и почистване. А това за една домакиня наистина е доста важно. Има красиви плоскости, релефни и наподобяващи естествени дървесни материали, но пък тук ще се наложи да отделите повече време за да почиствате такава мебел. Гладките повърхности са за почистване и няма нужда от специални четки и препарати, в които допълнително да инвестирате за да получите чиста и бляскава кухненска мебел. Към новостите при материалите, които се използват за изработка на кухни ще добавим принт гърбовете, които се изработват от закалено здраво стъкло и невероятно красиви десени, допринасящи за изисканата и уникална визия на вашата кухня. Термоплотът също не е без значение. Изберете такъв, който е достатъчно дебел като плоскост и може да понесе нагретите съдове до доста високи температури без това да повлияе на неговите качества. Механизмите са много практични решения в съвременното обзавеждане. Що се отнася до кухнята то тук можете до ползвате органайзери за прибори, чинии, чаши, бутилиери за вина, скрити кошове за отпадък  и много други. По преценка производителя може да постави онези, от които имате реална необходимост. Най-важни обаче са механизмите за плавно отваряне  и затваряне. Те са изключително решение за всяка модерна кухня и определено ще усетите резултатите с обикновените такива, които всъщност вече почти не се използват. 
 
Цена
 
Каквото и да купуваме в крайна сметка се налага да платим за него съответната цена. Въпрос на финансова възможност е да си позволите по-евтин или по-скъп вариант кухня. Е наистина клиентите днес имат доста широк диапазон от ценови модели, които да отговорят на техните изисквания като дизайн, стил, практичност, размер уникалност, както и разумна цена. 
 
Ако си търсите ефективно решение и не твърде скъпо днес представяме колекцията от кухнеско обзавеждане на утвърден производител с дългогодишен опит на българския пазар. Мебелите от ЛениСтил винаги са бил символ на безкомпромисно качество, индивидуален стил и модерно решение. В каталога ще откриете невероятни готови модели, които са изгодно и достъпно решение за всеки дом. Не подминавайте модулните системи, с които ще създадете своя концепция и дизайнерско оформление на кухненската зона. Най-прекрасни обаче си остават кухните по поръчка. Те са вдъхновяващи и впечатляващи със своята раздвиженост и уникален дизайн.