София 4 °C София 4°C - ясно небе Велико Търново 9 °C Велико Търново 9°C - ясно небе Пловдив 5 °C Пловдив 5°C - ясно небе Варна 3 °C Варна 3°C - мъгла Бургас 3 °C Бургас 3°C - лека мъгла

Георг Георгиев: Предложението за вот по пощата дойде късно, няма време за подобни промени

Коментар на зам.-министъра на външните работи
44 сЕвроком 479

Дискусията за гласуването по пощата се разяри на малко по-късен етап. Не можем да си позволим такава фундаментална промяна в изборното законодателство няколко месеца преди изборите. В някои държави имаше грешки, въпреки че имат традиция в това гласуване. Това каза зам.-министърът на външните работи Георг Георгиев пред Нова телевизия. 

„Ще се изправим пред много неочаквани обстоятелства, които може да се сменят многократно до април. Голямо ще е предизвикателството, защото изборите ще съвпаднат с празници в много от страните. МВнР е поискало разрешение от 74 държави. Имаме още 51 с вторична акредитация. Над 120 са страните, от които сме поискали съдействие за провеждане на нашите избори", допълни той.

„Изборите в ден на празник ще бъдат допълнителна трудност, защото някои страни може да наложат други ограничения, за да няма струпване на хора на тази дата. Затова водим преговори с държавите отсега. Има обстоятелства, с които ние трябва да се съобразим, но не вярвам промяната в Изборния кодекс да ни позволи да ги решим“, посочи Георгиев.

 

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!