София 11 °C София 11°C - ясно небе Велико Търново 16 °C Велико Търново 16°C - ясно небе Пловдив 14 °C Пловдив 14°C - ясно небе Варна 16 °C Варна 16°C - ясно небе Бургас 15 °C Бургас 15°C - предимно ясно

Георги Свиленски: Не виждам воля моделът "Борисов" да бъде сменен

Според него парламентът трябва да работи с грижа за хората
28 сПолитика 238

"Не блокираме работата на народното събрание, това е изкуствено пакетиране на БСП с ГЕРБ и ДПС. Вчера се въздържахме при гласуването на дневния ред, на Председателски съвет поставихме въпросите, които парламентът трябва да гледа", посочи пред бТВ зам.-председателят на ПГ на БСП Георги Свиленски. Вчера депутатите не успяха да приемат дори дневния си ред и така провалиха заседанието.

"Като парламентарна група сме внесли предложение за актуализация на бюджета, за социални закони – тези неща не бяха включени", добави Свиленски.

"След като Народното събрание счита, че е приоритет да гледа Изборния кодекс, да гледа комисии, от които нищо за никой няма да произтече, ние дадохме сигнал, че тези закони трябва да бъдат гледани", обясни още депутатът от БСП.

Според него парламентът трябва да работи с грижа за хората, а не за политическите партии.

"Ако изборът на президента за трети мандат е БСП, в най-кратък срок в рамките на два – три дни ще бъде свикан Националния съвет и ще решим какво ще правим", обясни той.

"Не се обсъждат имена за министри и министър-председател, кадри БСП има, тъй като сме партия на 130 години и на всички избори участваме с идеята да бъдем победители и управляващи", посочи Свиленски.

"Не виждам воля моделът "Борисов" да бъде сменен, по–скоро виждам воля да продължи и да се окопава по-дълбоко в политическата система", коментира той.

Според Георги Свеленски промени в Изборния кодекс трябва да има – трябва да се изчистят списъците от мъртвите души, да се въведа машинното гласуване, да бъде разрешено видеонаблюдението след приключване на изборния ден. По думите му тези неща трябва да се направят, за да бъдат следващите избори обективни и да дадат реален резултат.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!